Events

Yoga en ademwerk voor de nervus vagus (online only) – maandag 19 juni

Een speciale yogales gericht op het stimuleren van de nervus vagus.

Ik geef maandelijks een nervus vagus-les die alleen live online te volgen is, via Zoom. Vanuit het comfort van je eigen huis. Handig als je niet in de buurt van Utrecht woont, of als je niet kunt op de data dat ik workshops geef bij mijn yogaschool Yogaya.

Yoga en ademwerk voor het zenuwstelsel

De nervus vagus is een belangrijke zenuw in ons lichaam die een cruciale rol speelt bij het reguleren van ons zenuwstelsel en het bevorderen van ontspanning en welzijn.

Deze les zal zich richten op het activeren en stimuleren van de nervus vagus door middel van specifieke yogahoudingen, ademwerk en meditatie. Het is geschikt voor alle niveaus: iedereen is welkom, yoga-ervaring is niet nodig.

Het resultaat: een meer ontspannen gevoel, betere slaap en meer rust in je hoofd.

Praktische informatie

De eerstvolgende les zal plaatsvinden op maandag 19 juni om 20 uur en duurt een uur en 15 minuten. Dit is laatste les voor de zomervakantie.

Je kunt deze les gewoon bij jou thuis volgen, met je laptop, telefoon of iPad. Zorg dat je gaat zitten op een plek waar je ongeveer 1,5 uur niet gestoord gaat worden.

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt en een matje, deken en kussen bij de hand hebt. Ervaring met yoga is niet nodig.

Zie ik je online? Je kunt je hier inschrijven. Je schrijft je in via de website van Yogaya.

Kun je niet op 22 mei? Ik geef deze les elke maand: je kunt je ook alvast inschrijven voor de volgende maandagen: 18 september, 16 oktober, 13 november en 11 december.


Club Sober, zondag 25 juni

Iedereen die interesse heeft in een alcoholvrije leefstijl of gestopt is met drinken, is van harte welkom bij Club Sober. Iedere maand ziet het er anders uit: we komen bij elkaar om ervaringen te delen, te luisteren naar het verhaal van een gastspreker, alcoholvrije drankjes te proberen, een ontspanningsoefening of meditatie te doen, etc.

De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 25 juni, en heeft als thema: True nature.

Samen met Henriëtte van der Wielen ben ik host van Club Sober Utrecht. Heb je interesse? Geef je dan hier op.

Locatie: Yogaya Yogaschool, Westerkade 23, Utrecht. Yogaya ligt op 1 minuut lopen van station Vaartsche Rijn. En op zondag is parkeren gratis.

Zondag 14 mei van 13.00 uur tot 15.00 uur

Bijdrage: € 15,–


Nervus vagus: Vrienden worden met je zenuwstelsel, vrijdag 28 april

Gilleske zit glimlachend in de yogaschool

Op vrijdag 28 april geef ik bij Yogaya Yogaschool een Dive Deeper-les van 2 uur over de Nervus Vagus: Vrienden worden met je zenuwstelsel

Je kunt leren je zenuwstelsel te kalmeren en zo jezelf te brengen van een toestand van stress naar een toestand van ontspanning en rust.

We doen dat door middel van zachte yoga, ademoefeningen en technieken uit de mindfulness based stress reduction (MBSR). Zo beïnvloeden we de nervus vagus, de lange zenuw in je lichaam die jouw ‘alarmsysteem’ is.

Door bewust zorg te dragen voor jezelf word je vrienden met je zenuwstelsel en ervaar je meer ontspanning en rust.

Vrijdag 28 april 2022

Tijdstip: 19.00-21.00 uur

Prijs: 25 euro

Locatie: Yogaya, Westerkade 23

Lees meer en geef je op…


Club Sober, zondag 16 april

Iedereen die interesse heeft in een alcoholvrije leefstijl of gestopt is met drinken, is van harte welkom bij Club Sober. Iedere maand ziet het er anders uit: we komen bij elkaar om ervaringen te delen, te luisteren naar het verhaal van een gastspreker, alcoholvrije drankjes te proberen, een ontspanningsoefening of meditatie te doen, etc.

Het thema van deze bijeenkomst is: verbinding met jezelf en de ander.

Samen met Henriëtte van der Wielen ben ik host van Club Sober Utrecht. Heb je interesse? Geef je dan hier op. Zien we je in april?

Locatie: Yogaya Yogaschool, Westerkade 23, Utrecht. Yogaya ligt op 1 minuut lopen van station Vaartsche Rijn. En op zondag is parkeren gratis.

Zondag 16 april van 13.00 uur tot 15.00 uur

Bijdrage: € 15,–


Psoas, spier van de ziel, zondag 29 januari

In deze extra lange les van twee uur neem ik je mee in de wereld van de psoas, de spier van de ziel.

De psoas is een diepliggende spier die een belangrijke rol speelt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Als je veel zit, of veel sporten waarbij je je benen gebruikt, wordt de psoas vanzelf korter en stijver.

Als we stress ervaren, spant de psoas ook aan, maar daar zijn we ons niet bewust van. Dan slaan zich spanningen en trauma’s op in de psoas. Daarom wordt deze spier ook wel ‘spier van de ziel’ genoemd.

Door bepaalde oefeningen te doen, kun je psoas rekken en stimuleren zodat je evenwicht op fysiek, mentaal en emotioneel niveau wordt hersteld. In deze special neemt Gilleske je mee in een serie rustige houdingen die ervoor zorgen dat de psoas zich kan ontspannen. Zo verlaag je je stressniveau, kun je oude pijn loslaten en diep zakken in de ontspanning.

Datum: zondag 29 januari

Tijdstip: 15.00-17.00 uur

Prijs: € 25,-

Reserveer via de website van Yogaya Yogaschool